donderdag 25 oktober 2012

NaNoWriMo

Gaan we nu in codetaal schrijven? Moeilijke afkortingen? Nee hoor. NaNoWriMo staat voor National Novel Writing Month, een maand die in het teken staat van het schrijven van een roman. Maar waaromm? En hoee? En wanneer?



National Novel Writing Month is een soort opdracht voor schrijvers. Je begint op 1 november met schrijven en het doel is om dan een roman 50,000 woorden te schrijven voor 23:59 op 30 Novemer. Best heel veel dus, maar doordat er een forum is waar veel deelnemers hun verhalen delen, heb je veel meer een drive om door te schrijven.

In 2011 waren er 256,618 deelnemers en 36,843 deelnemers hebben ook daadwerkelijk de 50,000 woorden gehaald. De site van NaNoWriMo zegt dat ze begonnen als automonteurs, werkloze acteurs en Engels leraren, en na de periode eindigden als roman schrijvers. Mooie belofte toch?

Er zijn wel een paar 'regels' voor deze roman, namelijk
-Je moet helemaal uit het niets beginnen. Je mag geen stukjes uit oude verhalen gebruiken. Je mag wel ideeën die je hebt opgeschreven uitwerken en zo.
-Je moet een roman schrijven, fictie dus. Geen biografie of iets in die richting. 
- Je moet meer schrijven dan 1 woord 50,000 keer herhaald.
-Upload je werk tussen 25 en 30 November zodat de commissie de woorden kan tellen om te kijken of je bij het deel hoort dat het gelukt is. 


Wil je meer informatie over dit initiatief? Of ben je enthousiast en wil je juist graag meedoen? Dan kun je naar de site van NaNoWriMo gaan. Ik ga het in ieder geval wel proberen, heb al een best ingewikkelde verhaallijn in mijn hoofd. Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn vooruitgang en of ik het haal :) Dat wordt duimen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten