donderdag 11 oktober 2012

Leuke en handige apps


Tegenwoordig zijn we allemaal in het bezit van smartphones, iPod's, iPads, vanalles om jezelf mee te vermaken. Maar wat zijn nou leuke en handige apps die je kunt downloaden? Leuke spelletjes, of gewoon handige feitjes?

Natuurlijk zijn apps zoals Facebook, Twitter en Ebuddy ontzettend handig. Iedereen weet wel wat dit inhoud en daar hoef ik dan verder ook niet over te vertellen.


De app die ik ook heel vaak gebruik is de NS Reisplanner. Je kunt hier mee je reis plannen, vertrektijden checken en storingen bekijken. Heel handig om op te kijken voordat je met de trein moet, of je trein eventueel nog vertraging heeft, of misschien helemaal niet rijd. 

Dan zijn er ook nog wat leuke woordspelletjes. De Wordfeud hype is helemaal voorbij maar het blijft een leuk spelletje. Het is gewoon Scrabble, woordjes leggen met letters die je hebt gekregen. Daarnaast heb je ook Ruzzle, wat ik een erg leuk spel vind. Je krijgt een bord van 4x4  letters en daarmee moet je in allerlei volgordes woorden maken. 

Andere leuke spelletjes zijn Coin Dozer, Angry Birds en ook Beatstrip. Jullie kennen natuurlijk allemaal wel de gok automaten op de kermis. Je koopt een bak met muntjes, gooit een muntje door een gleuf en dan schuift het apparaat allerlei muntjes en prijzen enzo weer weg. Coin Dozer is de app variant hiervan en het is echt verslavond. Beatstrip is een muziek spelletje. Je kunt bij de gratis versie 3 van de eigen nummers in zetten. Het programma 'stript de beat' en dan moet je dus de bolletjes die aankomen vliegen aantikken. Een soort Guitar Hero. 

Als laatste heb je dan ook nog weer eens handige apps zoals internetbankieren waarbij je snel je saldo kunt checken of geld kunt overmaken. 

Er zijn echt duizenden apps, betaalde en gratis. Als je weet wat je nodig hebt, is het heel makkelijk om een app te vinden, maar ben je opzoek naar een leuk spelletje, dan is het wat langer zoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten